Dit moet u weten

  • U hebt nog een maand de tijd om het nodige te doen voordat de nieuwe specificatievereisten van kracht worden op 8 oktober.
  • We willen uw ervaring verbeteren om u te helpen met het bijwerken van de specificaties. 

Zoals we al aankondigden in ons nieuws voor zakelijke verkopers in februari en april van dit jaar, hebben we onze aanpak van product gebaseerd winkelen op eBay aangepast en worden specificaties belangrijker.
Met 182 miljoen kopers op eBay kunt u ongetwijfeld uw voordeel doen met onze informatie over de activiteiten van uw kopers. We volgen voortdurend hoe kopers bladeren, naar producten zoeken en filters gebruiken op eBay om te vinden wat ze zoeken. We gebruiken deze informatie om rubrieken te maken en te beslissen welke productinformatie we van u nodig hebben. Wanneer u specificaties toevoegt aan uw aanbiedingen, is de kans groter dat uw object verkocht wordt. 
We hebben miljarden zoekopdrachten geanalyseerd en op basis daarvan bepaald welke de belangrijkste specificaties voor elke rubriek zijn. We introduceren de vereisten voor specificaties die kopers gebruiken geleidelijk aan. We gebruiken deze informatie ook om uw producten beter te begrijpen, zodat we deze op de juiste manier kunnen aanprijzen. Hoewel we u kunnen informeren welke de belangrijkste specificaties voor uw aanbiedingen zijn, raden we u toch aan om zoveel mogelijk informatie op te geven.
Wanneer deze vereisten van kracht worden, moet u deze specificaties invullen wanneer u een nieuwe aanbieding maakt of een object opnieuw aanbiedt. We brengen deze wijzigingen in fasen aan voor de verschillende rubrieken en we brengen u altijd minstens 8 weken van tevoren op de hoogte van aanstaande wijzigingen.
 

Nieuwe vereisten vanaf 8 oktober

In oktober introduceren we nieuwe specificatievereisten in de rubriek Huis en decor. Deze wijziging wordt van kracht op 8 oktober 2019 en geldt voor alle nieuwe en herziene aanbiedingen. Om ervoor te zorgen dat u de concurrentie een stapje voor blijft en kopers uw aanbiedingen makkelijker vinden, raden we u aan om uw bestaande aanbiedingen zo snel mogelijk bij te werken. 

Een betere ervaring met specificaties

We houden rekening met uw feedback. Om het bijwerken van uw specificaties vlotter te laten verlopen, zullen we u op een andere manier ondersteunen wanneer deze vereisten gevolgen hebben voor uw aanbiedingen.
U ziet nu de status van de specificaties: 

  • 'Vereist', zoals merk, maat en kleur - deze zijn cruciaal voor de koperservaring en verbeteren de zichtbaarheid van uw object.
  • 'Aanbevolen' - deze verbeteren de zoekervaring voor kopers. We raden u ten zeerste aan om deze specificaties op te geven om uw aanbieding te optimaliseren en uw kopers de beste ervaring te bieden.
  • 'Aanvullend' - deze geven kopers meer informatie over uw object en zijn kenmerken, en kunnen een rol spelen in de aankoopbeslissing van de koper. 

We doen onze best om verkopers te helpen door uw ervaring bij het aanbieden te verbeteren. De wijzigingen maken aanbieden intuïtiever, tonen u de prioriteitsbepaling en informatie over zoekopdrachten van kopers om het toevoegen van specificaties makkelijker en duidelijker te maken. 
Als u aanbiedingtools van derden gebruikt, werken we met hen samen om u informatie te geven over welke specificaties cruciaal zijn voor de verkoop en zichtbaarheid in zoekresultaten. Vraag aan uw partners hoe ze u kunnen ondersteunen met hun tools.
We verfijnen onze filters en de zoekervaring voor kopers ook verder. Zo bieden we kopers de mogelijkheid om meerdere filters tegelijk te selecteren. Als ze bijvoorbeeld een jurk in zowel 'zwart' als 'groen' zoeken, kunnen ze dat in de toekomst makkelijk doen. 
Begin volgend jaar bieden we extra ondersteuning in de Hub voor Verkopers en Mijn eBay. Dit helpt u om specificaties toe te voegen aan bestaande aanbiedingen. De komende maanden geven we u hier meer informatie over. De zoekervaring zal verder worden verfijnd om u te helpen om uw voorraad op de beste manier weer te geven met behulp van de gegevens die u met ons deelt.
 

Nieuwe specificatievereisten in 2020

In de toekomst richten we onze aandacht op de specificaties in de rubrieken Huis en Decor, Kleding, schoenen en accessoires en Telefonie & Communicatie. Omdat er een drukke verkoopperiode voor de deur staat, wachten we met nieuwe vereisten tot begin 2020. We brengen u minstens 8 weken vooraf op de hoogte van de nieuwe vereisten.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik de ontbrekende specificaties niet toevoeg? Beëindigen jullie mijn aanbieding?

Uw aanbieding wordt niet beëindigd, maar als u deze probeert te herzien, waaronder de prijs wijzigen of de beschikbare voorraad aanpassen, of als u een nieuwe aanbieding probeert toe te voegen, moet u de ontbrekende specificaties toevoegen.

Wat is er gebeurd met de rubriek Mode? Er zijn heel wat subrubrieken zonder verplichte specificaties. Wordt deze rubriek voltooid in 2020?

We blijven het gebruik van filters door kopers en de zichtbaarheid van aanbiedingen analyseren en zullen specificaties vereisen waar deze het grootste verschil in de verkoop maken. Daardoor is het mogelijk dat in de rubriek Mode meer specificaties vereist zullen worden in 2020. We raden u daarom aan om zo gedetailleerd mogelijk te zijn wanneer u objecten in de rubriek Mode aanbiedt om uw objecten zo goed mogelijk te laten opvallen. 

 

Help onze content verbeteren met feedback

Uw feedback is belangrijk voor ons! U kunt ons helpen ons nieuws voor verkopers te verbeteren door onze enquête in te vullen.