Dit moet u weten

Vanaf 1 april 2019 gaan we de winkelervaring op alle eBay-sites vereenvoudigen. De enige duur die voor alle aanbiedingen met een vaste prijs is toegestaan, zal Geldig tot geannuleerd zijn, zowel voor zakelijke als particuliere verkopers.
 

Wat verandert er?

Vanaf 1 april 2019 zal de enige duur die voor alle aanbiedingen met een vaste prijs is toegestaan Geldig tot geannuleerd zijn. Bestaande aanbiedingen met een andere duur blijven ongewijzigd tot hun opgegeven einddatum of tot ze zijn uitverkocht. Als deze aanbiedingen vernieuwd worden, wordt Geldig tot geannuleerd de enige optie voor de duur. Een korte duur is gereserveerd voor aanbiedingen in veilingvorm.

 

Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen worden elke 30 dagen automatisch vernieuwd, tenzij het object is uitverkocht. Voor elke periode van 30 dagen worden aanbiedingskosten in rekening gebracht als u het maandelijks toegestane aantal gratis aanbiedingen overschrijdt. U kunt een aanbieding uiteraard op elk moment beëindigen.

 

We blijven nauw samenwerken met toeleveranciers van tools en API-ontwikkelaars om hen te helpen voorbereiden op de komende wijziging. Als u aanbiedingen met een vaste prijs en een korte duur blijft uploaden via externe tools, overschrijven wij de door u geselecteerde duur.
 

Waarom gaan we dit veranderen?

We veranderen dit omdat we van mening zijn dat Geldig tot geannuleerd aanbiedingen resulteren in meer verkopen. De Geldig tot geannuleerd aanbiedingen presteren beter op externe zoekmachines, zoals Google, waardoor meer verkeer naar de site en naar de aanbiedingen komt.

 

  • Aanbiedingen hoeven niet handmatig vernieuwd te worden en blijven dus beschikbaar.
  • Verkoopgeschiedenis en volgers blijven behouden, wat een positief effect kan hebben op de positie in de zoekresultaten van een aanbieding.
  • De voorraadfunctie is voorbehouden voor Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen. Hiermee kunt u de prestaties van uw aanbieding bijhouden tot u de voorraad van het object opnieuw aanvult.

 

Volgende stappen

  • Als u een externe verkooptool gebruikt, raden we u aan om uw instellingen tijdig te controleren voor de wijziging. Neem contact op met uw provider voor meer informatie.
  • Als u de voorraadfunctie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het aantal objecten in voorraad correct wordt weergegeven in uw aanbieding.