Wijzigingen op internationale eBay-sites

We hebben de belangrijkste wijzigingen samengevat voor verkopers die op meerdere eBay-sites verkopen. Kijk hieronder welke wijzigingen van invloed kunnen zijn op uw bedrijf.
 

Betere verkopersbescherming 

We introduceren nieuwe maatregelen om kopers die zich niet aan de regels houden op te sporen, te voorkomen dat ze  retouraanvragen indienen en ze eventueel te schorsen. Als we constateren dat een koper misbruik maakt, verwijderen we feedback of problemen uit uw verkopersprofiel. 
We willen de zichtbaarheid in zoekresultaten vergroten voor verkopers die eigenaar zijn van hun voorraad. Daarom worden aanbiedingen van verkopers die ons beleid overtreden op een lagere plaats weergegeven in de zoekresultaten.

Meer weten: ebay.co.uk, ebay.de, ebay.fr, ebay.it, ebay.es

 

Nieuwe voordelen van eBay-winkels 

We voegen zonder extra kosten nieuwe voordelen toe aan abonnementen op eBay-winkels. Terapeak maakt nu deel uit van een winkelabonnement. Terapeak is een tool voor marktonderzoek, waarmee u kunt bepalen wat u moet verkopen, wanneer u moet verkopen en voor welke prijs.
Het European Sales Booster-programma (in samenwerking met WebInterpret) is nu in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar voor Topwinkels en Topwinkels Plus. 
In Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn de limieten voor het programma aangepast.
Vanaf juni hebben abonnees op Topwinkels en Topwinkels Plus in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk toegang tot een tool voor prijsvergelijking die via een API werkt.
Meer weten: ebay.co.uk, ebay.de, ebay.fr, ebay.it, ebay.es
 

Verbeterde promotietools

Multi-buy
In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk voegen we ondersteuning van aanbiedingen met meerdere variaties toe aan onze onlangs geïntroduceerde promotietool Multi-buy. Bovendien worden in het voorjaar Multi-buy-campagnes toegevoegd aan de marketing-API.
In Frankrijk, Italië en Spanje wordt Multi-buy in het voorjaar geïntroduceerd, zodat u verschillende kortingsniveaus aan uw kopers kunt aanbieden op basis van het aantal dat ze kopen: ze krijgen een korting op hun bestelling als ze meerdere van uw objecten kopen. 
 

Beste voorstel
In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië zijn er nieuwe verbeteringen aangebracht in Beste voorstel en Voorstel naar kopers verzenden, waardoor deze tools nu ook kunnen worden gebruikt voor meerdere aanbiedingen tegelijk.
 

Aanbiedingen promoten
We maken Promoot uw aanbiedingen ook toegankelijker en gemakkelijker te beheren.
Meer weten: ebay.co.uk, ebay.de, ebay.fr, ebay.it, ebay.es
 

Eenvoudig opnieuw aanbieden

Als u een object verkoopt, maar het wordt geretourneerd of de verkoop wordt geannuleerd, helpen we u het object zo snel mogelijk weer te koop aan te bieden.
Vanaf mei is er als je een retourzending of annulering accepteert, een vooraf ingeschakeld selectievakje waarmee wordt gevraagd of u het object opnieuw wilt aanbieden.
Meer weten: ebay.co.uk, ebay.de, ebay.fr, ebay.it, ebay.es


Nieuwe naam voor objectstaat 'Nieuw: overige'

In juni 2019 krijgt de objectstaat 'Nieuw: overige' in rubrieken van Elektronica en muziekinstrumenten de nieuwe naam 'Geopend: nooit gebruikt'.
Meer weten: ebay.co.uk, ebay.fr, ebay.it, ebay.es


Wijzigingen in specificaties en rubrieken

Updates van specificaties
We gaan door met onze nieuwe aanpak van productgebaseerd winkelen op eBay.
In plaats van u te vragen je aanbiedingen af te stemmen op producten in de eBay-catalogus, vragen we u in bepaalde rubrieken specificaties toe te voegen die overeenkomen met de filters die uw kopers het meest gebruiken en die ons helpen uw op eBay weergegeven objecten te identificeren. In bepaalde gevallen worden aanbiedingen niet weergegeven zonder de specificaties die het belangrijkst zijn voor de verkoopconversie. 
De vereisten en rubrieken verschillen per land. Gebruik de onderstaande links voor landspecifieke informatie.

ebay.co.uk, ebay.de, ebay.fr, ebay.it, ebay.es, ebay.fr, ebay.pl, ebay.ie, ebay.ch, ebay.at, ebay.nl, befr.ebay.fr


Rubriekswijzigingen
Vanaf juni 2019 brengen we updates op onze rubriekstructuur uit in elke regio. Dit leidt tot een intuïtievere koop- en zoekervaring.
Meer weten:  ebay.co.uk, ebay.de, ebay.fr, ebay.it, ebay.es, ebay.pl, ebay.ie, ebay.ch, ebay.at, ebay.nl, befr.ebay.fr